14 februari Durftevragen in Assen

Tijdens de Waarmaakdag afgelopen november heb ik weer eens gemerkt hoe leuk en waardevol ik het vind als mensen elkaar helpen. Als je mag ontvangen of juist mag geven zonder verplichtingen,wordt dit als erg waardevol ervaren en geeft het meer voldoening dan wanneer het een zakelijke betaalde dienst is. Kennis delen, elkaar iets gunnen en vervolgens merken dat dit zeer gewaardeerd wordt, dat is toch geweldig!!!

De wereld is volop in beweging. Ik geloof dat op dit moment grote veranderingen plaats vinden en dat we op weg zijn naar een nieuwe samenleving. Deze nieuwe samenleving zal wat mij betreft gebaseerd zijn op duurzame en sociale principes zoals persoonlijk welzijn, kennisdelen, toegang tot en delen van middelen (ipv bezit), hergebruik van materialen, denken in overvloed (ipv schaarste), natuurlijke energie bronnen, consumenten worden producenten. Op deze gebieden zijn nu al veel ontwikkelingen gaande.
Durftevragen is hier een mooi voorbeeld van deze ontwikkelingen en draagt hier ook actief aan bij!

Wat is Durftevragen
In een Durftevragen breng je een eigen wens of droom als vraag in en vervolgens gaan ongeveer 12 mensen je allerlei tips geven die je helpen om je wens/droom te realiseren. Alleen al het hardop uitspreken van een wens of droom zet iets in beweging. Als je dan ook nog eens een hele lijst aan tips, contactpersonen, boeken en ik weet niet wat aan suggesties krijgt, komt de realisatie van je droom/wens ineens een heel stuk dichterbij.  Tevens krijg je zoveel energie en vertrouwen als een aantal mensen met je meedenken en je tips geven, dat dit ook helpt om stappen te ondernemen en aan de slag te gaan. Wat onbereikbaar leek, is dan ineens mogelijk. Je kunt dit filmpje bekijken om een indruk te krijgen.

Wie
Ik, Jacques van der Noord, organiseer de bijeenkomst, maar de Durftevragen begeleider is Josien Pennings
Josien is een enthousiast iemand met heerlijk veel energie, een frisse kijk en rake tips, een mooie lach, een groot netwerk.

Kosten
Durftevragen werkt op basis van  waardebepaling achteraf.  Dit is een bewuste keuze van Durftevragen omdat het je vraagt om in “waarde” te denken ipv een vast “geldbedrag”. Het maakt de  waardering heel persoonlijk, zowel voor jou als gever, als voor de ontvanger. Je kunt je waardering uitdrukken in geld, maar ook door Josien iets te geven van haar wensenlijst.

Waar en wanneer
FlexWerkPlekAssen
Amerikaweg 2, 9407 TK Assen

Datum: donderdag 14 februari  2013 (geef anderen veel liefde op deze Valentijnsdag, maar vergeet vooral jezelf niet)
Tijd: 13:00u – 17:00u, inloop vanaf 12:45u. Let op, we starten op tijd!
Aantal deelnemers: maximaal 12 personen

Aanmelden
Je kunt je aanmelden op de site van Durftevragen.com. In de agenda worden de data vermeld waarop Durftevragensessie georganiseerd worden (klik om de blauwonderstreepte tekst om rechtstreeks naar de site te gaan).

‘Gisteren een droom, vandaag een plan, morgen een realiteit’

Lornah Kiplagat

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.