Care First Open Tafel (Noord-Nederland)

Care First betekent dat ons geldgebruik dienstbaar is aan het welzijn van mens en aarde. Geld wordt gebruikt om dat welzijn mogelijk te maken. Zodat iedereen in zijn/haar basisbehoeften kan voorzien en zichzelf kan ontplooien. Onze samenleving is nog Money First gestuurd. Veel mensen voelen zich hierin niet thuis omdat gerichtheid op winst en uiterlijk succes niet past bij wie we van nature zijn.

Onderwerp van deze avond
Hoe kunnen we concreet aan de slag om een Care First wereld creëren waarin we weer onszelf kunnen zijn. Hoe kun jij daaraan bijdragen (en wat betekent dat voor je huidige leven)?

We willen graag inventariseren wat de behoefte is en/of de ideeen zijn om Care First concreet handen en voeten te geven. Dat kan van alles zijn, klein of groots; Bijeenkomsten om elkaar te ontmoeten, themabijeenkomsten om onderwerpen uit te diepen, lezingen van interessante sprekers, gezamenlijk workshops ontwikkelen. Organiseren van de “Mystery of Money” workshop. Gezamenlijk projecten opzetten en uitvoeren, andere wensen ????

Met deze insteek zal het zeker een mooie bijeenkomst / fijn samenzijn worden. Niets moet, alles mag. Je mag ook alleen komen luisteren als je dat prettig vindt.

De Open Tafel als werkvorm
Open Tafel is eigenlijk een geperfectioneerde koffiepauze, Je praat over die dingen waarover je graag wilt praten, met de mensen met wie je wilt praten, en zolang als het nog interessant genoeg is. We hebben enkele eenvoudige spelregels om op een gezamenlijk resultaat uit te kunnen komen.

We werken in een aantal rondes:
– Korte uitleg over Care First
– Korte uitleg over werkvorm “Open Tafel”
– Eerste ronde: onderwerpen bepalen
– Tweede ronde: gespreksonderwerpen verkennen/uitdiepen
– Derde ronde: belangrijkste resultaten/conclusies
– Vierde ronde: resultaten koppelen aan acties

Datum, locatie en aanmelden
Datum: Dinsdag 20 juni, 19:30u – 21:30u
Locatie: Groeiplek, Zevensterstraat 19, 9404JH Assen
Aanmelden graag via contact@passendveranderen.nl
Kosten: vrijwillige bijdrage voor koffie/thee.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.