De kracht van inspiratieDe eerste Waarmaakdag in Assen is achter de rug. Een mooie dag waarin ervaren ondernemers belangeloos hun kennis en ervaring deelden met andere ondernemende mensen zoals (startende) ondernemers, projectaanjagers, kunstenaars, wereldverbeteraars.


Wat opmerkelijk is, wat ik uit een aantal reactie terug kreeg, is dat als geld geen rol speelt mensen zich niet alleen prettiger en vrijer voelen om te doen waar ze goed in zijn, maar het vooral ook erg leuk vinden. Zo worden gesprekken ineens persoonlijker en wordt de wederzijdse betrokkenheid groter. Hierdoor ontstaat meer binding en dit maakt de waardering van zoiets als een waarmaakdag zo enorm groot. Zowel de deelnemers als ook de waarmakers reageerden allemaal erg enthousiast en hebben deze dag als zeer inspirerend ervaren.
Wat voor moois zou er gebeuren als iedereen vanaf nu in het dagelijks leven ook zo gaat werken. Stel dus dat je niet een “prestatie” hoeft te leveren omdat je een factuur stuurt. Maar gewoon doet waar je goed in bent, oprecht interesse toont in je klant en, anderom, als klant in je leverancier. En daarmee bereik je dat iedereen er gelukkiger van wordt. Dan krijg je toch meer veel meer waar(de) voor je geld?

Ook een prachtig principe om dit gedachtegoed verder de wereld in te brengen is “pay-it-forward”. Hierin geef je iets anuit vrije keuze en met plezier door aan drie andere mensen. Elkaar iets gunnen dus. Zo ontstaat een olievlek werking waardoor steeds meer mensen “geraakt” worden door deze ervaring van elkaar helpen en hopelijk steeds vaker deze kracht als inspiratiebron gebruiken. En zo kan iedereen vanuit zijn eigen mogelijkheden met schijnbaar kleine stapjes een steeds groeiende groep mensen bereiken en de wereld mooier maken. Succes en geniet ervan.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.