Doe mee: 7 november Dag van de Dialoog

Dag van de Dialoog
Graag nodigen we jou hierbij uit om deel te nemen aan een dialooggesprek om te ervaren hoe inspirerend en bijzonder deze gespreksvorm is. Ervaar hoe het is om in alle rust jouw verhaal te vertellen en met aandacht naar anderen te luisteren.

Dit jaar worden er in Assen twee dialoogtafels georganiseerd. Voor beide tafels zijn we van harte welkom bij Flexwerkplekassen.

Het thema waar het dialooggesprek over gaat is: Zorg voor elkaar, wat betekent dat voor mij?

Datum: donderdag 7 november, de tijden van de dialoogtafels zijn:
– 10:00u – 13:00u, gespreksleider Jacques van der Noord
– 13:30u – 16:30u, gespreksleider Anthera Zantinge
Locatie: Flexwerkplekassen, Amerikaweg 2, 9407TK Assen, Gebouw “De Admiraal” (4e etage)
Deelname is gratis, opgave kan via de mail:
contact@passendveranderen.nl
info@luisterrijkhelpt.nl

Wat is een dialoog
Een dialooggesprek is de tegenhanger van de discussie. Waar het in een discussie gaat om elkaar overtuigen, winnen of verliezen en ‘je gelijk halen’, gaat het in een dialoog om luisteren naar elkaar en iedereen in zijn/haar waarde laten. Luisteren met aandacht, naar anderen en jezelf, zijn essenties van een dialoog. Door deze gesprekstechniek ontstaan mooie, bijzondere en indrukwekkende gesprekken over persoonlijke ervaringen en verlangens. Daardoor ontstaan nieuwe verbindingen tussen mensen, nieuwe inzichten en impulsen voor persoonlijke acties.

Aan een dialoogtafel doen ongeveer 8 personen mee en het gesprek verloopt door het bespreken van het thema aan de hand van een aantal vragen.

De Dag van de Dialoog
Het idee van de Dag van de Dialoog is simpel en doeltreffend: mensen komen samen en wisselen in kleine kring ervaringen uit aan de hand van een thema. Op de Dag van de Dialoog gebeurt dit op vele plaatsen in een stad/dorp/wijk en dat maakt het een dag waarop vele nieuwe verbindingen gelegd worden tussen mensen, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Dat levert dikwijls, naast persoonlijke ervaringen en inspiratie, nieuwe initiatieven op met mooie ontmoetingen.

Meer informatie over de Week van de Dialoog: http://www.nederlandindialoog.nl

Of bekijk onderstaande filmpje:

We zien uit naar je komst,
Anthera Zantinge en Jacques van der Noord

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.