Visie

“Uit elke crisis wordt een nieuwe tijd geboren”

De wereld staat op z’n kop. Overal lijkt het chaos, crisis. Maar tussen al die wanhoop en angst staan zelfbewuste mensen op die het anders doen met pareltjes van initiatieven. Niet om veel geld te verdienen, maar omdat ze geloven in een ideaal, in het realiseren van hun droom of wens. Creatieve, vernieuwende geesten die tegen de stroom in bewegen en onverwachte, prachtige producten in de wereld zetten.
Ik zie veel nieuwe bewegingen en ontwikkelingen ontstaan die mij aanspreken. Hierin lijkt zich steeds meer een “collectief bewustzijn” te manifesteren. Dit zal enerzijds te maken hebben met het feit dat door alle technologische ontwikkelingen het steeds eenvoudiger wordt om kennis en informatie te delen. Maar ik geloof ook dat in de menselijke geest het collectief bewustzijn zich steeds verder aan het ontwikkelen is. Steeds meer jongere en ouderen mensen lopen vast in oude denk- en gedragspatronen. Steeds vaker wordt gesproken over bijvoorbeeld hooggevoeligheid en herkennen mensen dit fenomeen ook bij zichzelf.
In het bedrijfsleven zie ik in de opkomst van sociaal kapitaal, sociale innovatie, sociale overwaarde, co-creëren, ook de ontwikkeling van het collectief bewustzijn terug. Steeds meer mensen zijn op verschillende manieren op zoek naar zingeving en verbinding in zowel werk als privé leven.
Echt anders gaan werken en leven vraagt veel moed om te durven experimenteren en te leren van fouten. Het vraagt om buiten bestaande kaders te treden en af te wijken van wat de meerderheid doet.

Logo passend veranderen

In het logo van passend veranderen wordt de ontwikkelingsweg van delen tot volledig mens verbeeld. Door de sprong uit je beperkende harnas, creëer je zelf de vrijheid je eigen keuzen te maken….en daarmee te zijn wie je bent!
Het logo is een bewerking van een beeld wat ik gemaakt heb van oliewas. In dit beeld werd voor mij de behoefte aan openheid, eigenheid en vrijheid duidelijk. Rood en oranje zijn warme kleuren. Rood is de kleur van actie en passie. Maar ook van gevaar. Het is een signaalkeur en roept op om met hoofd, hart en handen en in beweging te komen. De kleur oranje staat voor gevoel en stralen als de opkomende en ondergaande zon. De belofte van een nieuwe dag en het nagenieten en loslaten van wat geweest is.